سلام دوستای گلم. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم وقتتون بخیر.

این بار آموزش یـه غذای عالی و خوشمزه سنتی مخصوص قزوین رو دارم کـه مطمئنم همـه تون حداقل یک بار این غذای فوق العاده رو امتحان کردید.

این رسپی استارت ش از اونجا زده شد کـه سال 91 یکی از دوستان قزوینی کـه سایت رو دنبال مـی، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم رسپی خودشون رو برام فرستادن. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم من قبل از اون هم قیمـه نثار رو درست کرده بودم اما با رسپی ایشون و تغییرات کوچیکی کهایجاد کردم، نتیجه عالی تر شد. همـین جا از آقای حکمـی تشکر مـیکنم بـه خاطر رسپی خوبی کـه برام فرستادن و از همـه قزوینی های عزیز به منظور این غذای خوشمزه :)

مواد لازم به منظور 6 نفر:

گوشت ی بدون استخوان: خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم 900 گرم

پیـاز: 2 عدد

خلال بادام: 4 قاشق غذاخوری

خلال پسته: 4 قاشق غذاخوری

زرشک: 6 قاشق غذاخوری

رب: 1 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: 8 قاشق غذاخوری (نصف پیمانـه)

خلال پوست پرتقال تلخی گرفته: 3 قاشق غذاخوری

برنج: 5 پیمانـه استاندارد

شکر: 2 قاشق غذاخوری

کره: 3 قاشق غذاخوری

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

دارچین: یک قاشق چایخوری

ادویـه خورشتی: نصف قاشق چایخوری

گلاب: 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه، نمک، فلفل

روش تهیـه:

1- گوشت رو بـه قطعات حدود ییم سانت برش بزنید.

2- یکی از پیـاز ها رو رنده کنید و به گوشت اضافه کنید. پیـاز رنده شده باعث مـیشـه لعاب خورشت شما درون انتها بیشتر باشـه.

3- یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید که تا گوشت و پیـاز آب بندازن و بعد با همون حرارت ملایم یـه مقدار از اون آب تبخیر بشـه.

4- زردچوبه، ادویـه خورشتی، دارچین و فلفل سیـاه رو اضافه کنید و مخلوط کنید. حدود یک لیتر ش اضافه کنید و در قابلمـه رو ببندید و اجازه بدید کـه گوشت بپزه.

5- به منظور درست زرشک، بعد از اینکه زرشک رو شستید، با یک قاشق غذاخوری کره، دو قاشق غذاخوری آب و شکر روی حرارت ملایم قرار بدید. بعد از اینکه آب تبخیر شد و شکر حل شد، از روی حرارت بردارید و کنار بذارید.

6- خلال بادام و پسته رو بـه همراه یک قاشق غذاخوری کره روی حرارت بذارید و بعد از اینکه کره آب شدف 30 ثانیـه زمان بدید و بعد از روی حرارت بردارید.

7- یکی از پیـاز ها رو خلالی برش بزنید و توی روغن سرخ کنید که تا طلایی بشـه.

8- خلال پوست پرتقال رو هم حتما شیرین کنید. بـه این ترتیب کـه سه یـا چهار بار داخل آب اون رو بجوشونید و بعد آب رو دور بریزید. درون نـهایت هم با مقداری شکر و چند قاشق آب و مقداری کره اون رو تفت بدید که تا آماده بشـه. مـیتونید نصفش رو توی مرحله 9 داخل مخلوط گوشت بریزید و نصفش رو به منظور تزئین نگه دارید.

9- زمانی کـه گوشت پخته شد، زعفران دم کرده (به جز دو قاشق کـه برای زعفرانی برنج کنار مـیگذارید)، نیمـی از زرشک، نیمـی از خلال ها، پیـازداغ و رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و مخلوط کنید.

10- پودر دارچین، پودر هل، گلاب و نمک رو هم اضافه کنید و اجازه بدید کـه خورشت جا بیفته. درون نـهایت حتما سس غلیظی داشته باشـه.

اینم عخورشت بعد از جا افتادن:

11- برنج رو آبکش کنید و دم کنید که تا زمانی کـه خورشت آماده مـیشـه، برنج هم آماده باشـه.

 

12- به منظور سرو این غذا، یک لایـه برنج رو کف دیس بکشید و بعد خورشت رو کـه کاملا جا افتاده و سس غلیظی داره، روی برنج پخش کنید.

 

13- دوباره روی خورشت رو با برنج بپوشونید و روی اون رو با برنج زعفرانی و خلال پسته و بادام و پوست پرتقال و زرشک و مقداری از خورشت تزئین کنید و برای عزیزانتون سرو کنید.

نکته 1: اون عزیزانی کـه من این غذا رو براشون درست کردم و تونستم از آماده شده ی غذا عبگیرم، خلال پوست پرتقال رو توی غذا دوست نداشتن به منظور همـین توی عآخر غذا خلال پوست پرتقال رو نمـیبینید. اما اون عزیزانی کـه موقع عکاسی مراحل غذا مـهمون من بودن، دوست داشتن و برای همـین توی عمراحل، عپوست پرتقال هست :)

نکته 2: بعد از بارها درست این غذا، یـه پیشنـهادی دارم براتون. زمانی کـه دارید خورشت رو بین برنج مـیریزید، سعی کنید کـه مقداری از سس رو بدون گوشت داخل قابلمـه بگذارید و بعد اونو با یـه مقدار کمـی ش، کمـی رقیق کنید و کنار برنج سرو کنید که تا اگهی مایل بود، از اون سس خوش طعم هم بـه شکل جداگانـه روی برنج استفاده کنـه.

نکته 3: استفاده از هل و گلاب و دارچین عطر فوق العاده خوبی بـه این غذا مـیده بعد فراموششون نکنید.

نکته 4: اضافه گلاب حتما حتما مرحله آخر باشـه بـه این دلیل کـه پخت بیش از حد گلاب باعث از بین رفتن عطر اون مـیشـه.

نکته 5: مقدار گوشت توی این خورشت حتما زیـاد باشـه تقریبا بـه ازای هر نفر از 150 گرم گوشت حتما استفاده کنید به منظور همـین به منظور مـهمونی های خیلی پر جمعیت شاید گزینـه پر خرجی باشـه.

نکته 6: رنگ این خورشت از زعفران هست. بعد دقت کنید کـه مقدار رب نباید توی این خورشت بیشتر از مقداری باشـه کـه ابتدای مطلب گفتم. فقط حتما زعفران بـه مقدار کافی استفاده بشـه و خورشت کاملا جا بیفته که تا این رنگ زیبایی کـه مـیبینید رو داشته باشـه.

نکته 7: استفاده از نیمـی از خلال ها و زرشک داخل خورشت، شاید متفاوت بـه نظر بیـاد اما طعم غذا رو بـه شدت عالی مـیکنـه.

نکته 8: این مطلب یکم سختی کار من رو نشون مـیده :) اینکه من بارها این غذا رو درست کردم اما بـه خاطر اینکه حتما برای مـهمون هام سرو مـیشد، نتونستم ازش عبگیرم که تا اینکه یـه بار تونستم از مراحلش عبگیرم اما بازم نشد کـه از غذای آماده شده عکاسی کنم. که تا اینکه درون نـهایت تونستم این اواخر یک بار درست کنم و همسرم عکاسی نـهایی ش رو انجام داد و الان آماده شده به منظور اینکه توی سایت باشـه. فقط اینو گفتم به منظور اینکه بدونید به منظور مثال این یـه رسپی یـه پروسه تقریبا یک سال و نیمـه رو طی کرده که تا الان به منظور آموزش آماده شده :)

از این غذای عالی لذت ببرید و روزای قشنگی رو کنار عزیزانتون داشته باشید.




[قیمـه نثار (قزوینی) | غذاهای محلی خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 20 Jul 2018 18:39:00 +0000